You are here
Home > КУХНЯ > Спартак литий (перевірений рецепт). Готується дуже просто та набагато швидше за свого «оригінального побратима»

Спартак литий (перевірений рецепт). Готується дуже просто та набагато швидше за свого «оригінального побратима»

Спартак литий – рецепт-варіація популярного та дуже смачного торта. Готується литий Спартак дуже просто та набагато швидше за свого «оригінального побратима». Адже все що треба зробити – це змішати усі інгредієнти, ложкою викласти тісто на форму.

Експериментуйте разом з нами! Вдалої вам випічки!

Інгредієнти

Для коржів:

  • Яйця – 4 штуки.
  • Цукор – 2 склянки.
  • Масло (маргарин) – 200 г.
  • Молоко – 320 мл.
  • Сметана – 8 ст.л.
  • Какао (темне) – 6 ст.л.
  • Борошно – 800 г.
  • Сода – 1 ст.л.(погашена оцтом).
  • Мед – 6 ст.л.

Для крему:

  • Молоко – 1 л.
  • Цукор – 1 склянка.
  • Ванільний цукор – 10 г.
  • Ванільний або вершковий пудинг – 2 упаковки.
  • Масло – 400 г.

Рецепт приготування

Коржі

Масло (маргарин) розтоплюємо, охолоджуємо.

Добре збиваємо яйця з цукром, додаємо розтоплене масло, молоко, сметану та мед, все добре збиваємо до однорідності.

Борошно змішуємо з какао, просіюємо до рідких інгредієнтів, гасимо соду оцтом. Все добре вимішуємо.

Пензликом змащуємо форму олією, та ложкою викладаємо рідке тісто, тоненько розмащуємо по дну форми. Випікаємо корж при температурі 180 градусів 5-7 хвилин.

***Примітка. Розмір форми в даному рецепті значення не має. Маленька форма – більше коржів, велика форма – менше коржів.

Крем

В склянці молока розводимо пудинги, добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, додаємо цукор та ванільний цукор, доводимо до кипіння.

В кипляче молоко вливаємо розведені пудинги, постійно помішуючи варимо до загустіння. Готовий крем перекладаємо в керамічний посуд та накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему. Залишаємо до охолодження.

М’яке мало збиваємо до світлої пишної маси, по ложці додаємо охолоджений пудинг, збиваємо до однорідності.

Ділимо крем на рівні частини (за кількістю коржів), змащуємо кожен корж кремом.

Зверху Спартак можна залити улюбленою глазур’ю або змастити кремом та посипати покришеним коржем. Смачного!

Джерело: Смакота


Залишити відповідь